‘Dit boek gaat niet over mode’

in Mode

pagina

pagina2

 

Ik voel me vereerd dat ik gevraagd ben eens stuk te schrijven over mijn kledingkast fotografie voor het boek van Cécile Narinx, Merel Bem and Marije van Regenmortel.

De titel van het boek is: ‘Dit gaat niet over mode, de kracht van kleren.’
Het is een heel mooi boek geworden met hele diverse stukken over kleding. Een aanrader!

Hier een fragment uit mijn stuk:
“Koesteren wat je al hebt en wie je bent is bijna een radicale actie in deze tijd van overvloed.
Je kunt nog zoveel kleding kopen, maar een eigen stijl is niet te koop.
Ik vind het prachtig om te zien als iemand zich uitspreekt in zijn of haar kleding.
Wat me na het vastleggen van al die kledingkasten ook is opgevallen, is dat een een eigen stijl niet afhangt van wat je hebt: of dat nou dure designerkleding of goedkope vintage is, het verschil zit ‘m in hoe je je kleding kiest, draagt, combineert en, last but not least, wat je uitstraalt.”