About


Van kleins af aan staan mijn zintuigen heel scherp afgesteld. Zo geniet ik intens van regendruppels op mijn huid en vind ik de geur van pas gemaaid gras een cadeautje. Dit was niet altijd makkelijk. Het lukte me niet deze rijke binnenwereld te uiten. Ik keerde me vaak naar binnen en werd heel dromerig.

Mijn fototoestel is nu het instrument waarmee ik de binnenwereld zichtbaar kan maken. In mijn werk als fotograaf en beeldend kunstenaar komt mijn gevoeligheid heel goed van pas. Ik creëer een sfeer en heb daarbij veel aandacht voor details zoals kleuren, kleding, lichaamshouding en vorm. Ik ben op zoek naar echte beelden die ongepolijst, speels en organisch zijn en maak daarbij zo min mogelijk gebruik van bewerkingsprogramma’s. Zelfs de foto’s waarbij je twee lagen ziet zijn met mijn camera gemaakt en niet door middel van beeldbewerking over elkaar heen gezet.

In mijn vrije werk is er ook alle ruimte voor spel en experiment. Ik gebruik elementen uit de natuur, zoals bijv. een blad of bloem altijd in combinatie met het menselijk lichaam. Ik heb een liefde voor mime, dans en zonder woorden zijn en vind het fascinerend hoeveel er gecommuniceerd kan worden met lichaamstaal. Ik laat mens en natuur graag samensmelten in mijn beelden.