Expositie Flip Flop

– Betoverd door de straat –

Ik kreeg al knikkende knietjes van het idee, maar diep vanbinnen voelde ik ook: Ja, dit MOET ik doen! Dus ik ben omhooggeklommen en met de knikkende knietjes gaan staan op de hoogste duikplank. En toen heb ik het gedaan, de sprong genomen in wat voelde als een diep, zwart gat. En nu achteraf kan ik zeggen: het was fantastisch! Én kan ik één wens van mijn bucketlist wegstrepen: Reis naar Bangladesh.

Het plan was om vrouwen te fotograferen en interviewen die mogelijk mijn kleding hadden gemaakt. Dat heb ik gedaan, maar uiteindelijk werd ik betoverd door de straat. De kleurrijke kleding van de vrouwen, de oranje baarden van de mannen, de chaos van het verkeer. Ik ben op pad gegaan met Maleeha, mijn tolk, zodat ik naast het fotograferen ook mensen kon bevragen: waarom, waarom, waarom.

En één van deze fotoseries laat ik nu zien bij Draagbaar. Ik wil je laten zien wat vrouwen op straat dragen in Bangladesh. Eigenlijk wil ik niet te veel verklappen, maar het is heel anders dan bij ons. En mijn passies komen in het werk samen: kleur, kleding en fotografie.

Wees welkom op de opening waar ook werk te zien is van Manon Boertien en La Nonette.

WANNEER: Zaterdag 17 juni vanaf 19:00u
WAT: Opening expositie, drankjes drinken en dansjes doen op muziek van Manic No Learn
WAAR: Draagbaar, Sumatrastraat 54, Amsterdam (op loopafstand van station Muiderpoort)

FLIP_FLOP_FLIP